28.05.2024
28.05.2024

Светът на театъра и светът на политиците! (аудио)

Репортаж, излъчен в деня на балотажа по БНР

Как актьорите от кукления театър в Ямбол виждат днешните политици? Актьорът Златко Василев, който играе в спектакъла „По заповед на Щуката“, казва, че неговият герой е различен от политиците, защото ако те имаха право на десет желания, щяха да си пожелаят първо пари, второ – пари, трето – отново пари… и така до десет, колкото желания изпълнява Щуката.
Актрисата Жулиета Николаева смята, че в политиката не може да няма актьори, но за разлика от нея при истинските актьори няма задкулисие и те са с чисти сърца. Николаева се съмнява, че от актьорите стават добри политици.
Директорът на театъра Елена Дойчева е убедена, че политиците трябва да знаят как да се представят, как да се появят пред публика и как да завладеят зрителите. И още:
Какво трябва да обещаят и какво не бива да обещават на хората, защото народът знае и познава.
Според композитора Стоян Косев, много театрали биха се обидили от сравнението между политика и театър, защото едното е комерсиално, а другото – духовно:
Куклите в политиката са много. Те са пред очите ни. Не трябва да ги има, но за жалост не може без тях.

В репортажа е и мнението на Димитър Димитров, който счита, че политиците  са много добри актьори, след като 25 години ни представят реалност, която няма общо с действителността.

 

Be the first to comment

Leave a Reply