28.05.2024
28.05.2024

Куклен театър „Георги Митев”-Ямбол с „Палечка” на „КУКАРТ – ХІІІ” – Санкт Петербург 22-30 юни 2017 г.

Международен фестивал на куклените и синтетични театри „КУКАРТ – ХІІІ” – Санкт Петербург 22-30 юни 2017 г.


Под патронажа на президента на Русия – Владимир Путин

С подкрепата на:

– Министерство на културата на Руската федерация

– Комитета за култура Санкт Петербург

– Съюз на театралните деятели на Руската федерация

– Дом на актьора – Санкт Петербург

 

„Желателно е културата да бъде вън от политиката , тогава тя става мост между народите, дори в условията на изострени между тях отношения”

В.В. Путин

Президент на Руската федерация

 

Мисията на фестивала – кукленият театър – един за всички.

Принципната позиция на фестивала – създаване на културни мостове. Тази година фестивалът съединява Балканите и Санкт Петербург – представяйки театрите от България, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Куклен театър „Георги Митев”-Ямбол представи страната с постановката „Палечка” – по Ханс Кр.Андерсен, драматизация – Рада Москова, постановка – Бисерка Колевска, музикално оформление – Николай Захариев. С участието на младите актьори: Цветелина Николова, Никол Султанова, Ангелина Русева, Златко Василев, Тихомир Трифонов.

Представянето на театъра бе на 29 юни 2017 г. в 12.00 часа на сцената на Театър на марионетката на името на Евгений Демени, в центъра на Санкт Петербург. Театър който навършва 90 години от създаването си.

Театърът, който събра най-много театрали и гости на фестивала, както и студенти, които очакваха с нетърпение да видят „Палечка”.

Успех за театъра! Достойно представяне на такъв престижен фестивал – един от най-големите куклени фестивали в света. Поздравления. Успех на театъра! На добър час!

 

Be the first to comment

Leave a Reply