28.05.2024
28.05.2024

Млади актьори от един и същи клас в премиерното представление “Новите дрехи на краля”

“Новите дрехи на краля” по Ханс Кристиян Андерсен е най-новото представление на Куклен театър “Георги Митев”-Ямбол, чиято премиера ще е на 26 октомври 2018 г., петък, от 18 часа. Постановката е дело на Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова, музиката е на Михаил Шишков, пластика – Фани Чернаева.

Представлението е с участието на младите актьори Ая Тодорова, Алекс Чурчич, Костадин Жеков, Недялка Раева и Христо Петев. Това са млади, талантливи актьори от класа на проф. Румен Рачев, абсолвенти на театралната академия “Кръстьо Сарафов” със специалност актьорско майсторство за куклен театър, представи ги директорът на театъра Елена Дойчева. “Безкрайно съм щастлива, че тази година те са част от екипа на нашия куклен театър и целият спектакъл “Новите дрехи на краля” е изграден с тяхно участие. “Новите дрехи на краля” е приказка за любовта, за голямата искрена, чиста, безкористна любов, която не може да се купи”, анонсира тя спектакъла. Историята е забавна, смешна трогателна и поучителна. Всичко е игра и ние трябва да прегърнем детската наивност и искреност, да отворим душите си за любовта, за да не се превърнем в смешни и жалки подобия на хора като голия крал и придворните му слуги.

“Влязох малко по-късно в представлението и си мислех, че ще ми бъде доста трудно, но с помощта на колегите и режисьора ми беше приятно и забавно. Разбира се, всеки спектакъл има своите трудности, още повече ние сме пет човека, а персонажите са 12, но се справихме заедно и беше изключително приятно да работим в тази пиеса”, сподели актрисата Недялка Раева.

“Екипът е страхотен, беше много хубав процес и се получи нещо, което, надявам се, ще се хареса на публиката. Принцесата е много наивна и нежна. Любовта побеждава всичко – тя до последно се бори за своята любов, много е борбена, бунтарка е, въпреки че е принцеса”, каза Ая Тодорова, която изпълнява ролята на принцесата.

Младите попълнения са от един актьорски клас, което те определят като безспорно предимство – всичко си знаят и много лесно си партнират, защото това им се е случвало още в академията по време на 4-годишното обучение.

www.delnik.net

Be the first to comment

Leave a Reply