13.06.2024
13.06.2024

„Снежанка и седемте джуджета“

 

СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА“

Братя Грим

Драматизация и постановка – Бисерка Колевска

Сценография и кукли – Свила Величкова

Музика – Нелко Коларов

Участват: Любомир Желев, Анна-Валерия Гостанян

Огледалото е магичен предмет и присъства в много приказки. Но при нас то е и основен герой. То разказва историята за пагубната сила на суетата превърнала за вечни времена Злата мащеха на Снежанка в грозна врана. Тук фокусът на популярната приказка е насочен към несъвършенството на хората, които не заслужават богатствата и знанията на мъдрите джуджета. Царицата и нейните помощници са отблъскващи ,жестоки, коварни същества, готови на всичко за да запазят богатствата и властта си над хората. Но дори най-страшният злодей, дори вещицата мащеха, не могат да се противопоставят на красотата и добрината на Снежанка. Злите сили губят битката,и краят на историята е щастлив.

Зрителите ще имат удоволствието да гледат красиви, необичайни, с човешки размер кукли в брилянтното изпълнение на актьора огледало. Той оживява пред публиката всички огледални образи на хората, огледали се в него и те придобивайки живот стават самостоятелни и неуправляеми. Царицата се моли да командва огледалото. Хиляди пъти задава един и същи въпрос – Коя е най-красива на земята? – и отговорът не й харесва.

Но истината не може да се промени, огледалото казва само истината, защото ако излъже ще се пръсне на хиляди  малки парченца.

Историята е знаменателна и красива. Има смях, любов, напрежение, неочаквани обрати и прекрасна музика.

Be the first to comment

Leave a Reply