24.06.2024
24.06.2024

„Пипи Дългото чорапче“, неделя, 20 март, 11:00 часа гостуваме на ЦКТ – София

Държавен куклен театър „Георги Митев“-Ямбол     е номиниран за наградата ИКАР на Съюза на артистите в България за 2022 г. Номинацията  е за куклен спектакъл – „Пипи дългото чорапче“ по Астрид Линдгрен. Софийската публика ще има възможност да види постановката на 20 март от 11:00 часа на сцената на Столичен куклен театър – ул.“ Гурко“ 14.

по Астрид Линдгрен
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура
Режисьор – Анна-Валерия Гостанян
Сценография – Наталия Гочева
Музика – Пламен Петков
Плакат – Никол Султанова
Участват: Ния Янакиева, Цветелина Николова, Любомир Желев, Христо Петев
Настанете се удобно на своите седалки, защото при вас, с гръм и трясък, идва едно червенокосо момиче, с лунички на лицето и нос като картоф. Да, това е тя – Пипилота Виктоалия Транспаранта Ментолка Ефраимова – Дългото чорапче, но вие можете да ѝ казвате само Пипи.
Заедно със своите приятели Томи и Аника и любимата ѝ маймунка – г-н Нилсон, ще се потопите в света на детското въображение – там, където може всичко. Да летиш, да ставаш невидим, дори да вали сняг през Май. А ако искате да останете деца завинаги – потърсете в своите шкафове, чекмеджета, скринове вълшебното хапче Смалидол. Ако не го намерите, а видите чифт различни чорапи, не се притеснявайте да си ги обуете!
Върнете детството!

 Очакваме Ви на 20 март 2022 г. от 11:00 часа в Столичен куклен театър на ул.“Гурко“ № 14

Спектакълът е за малки и големи.

Билети на касата на театъра

Be the first to comment

Leave a Reply