13.06.2024
13.06.2024

Успешна премиера за „Малкият Макс“

При огромен успех премина премиерното представление на пиесата „Малкият Макс“, което е и първото за годината на сцената  на Държавен  куклен театър „Георги Митев“ в Ямбол. Постановката е дело на драматурга Симон Еди Шварц и режисьора Веселин Бойдев, а повече за историята на  пиесата и  за героите в нея може да чуете в звуковия файл. Пиесата е направена по романа на  Ерих Кестнер, в които главен герой е малкия Макс. По неговите текстове са работили драматурга Симон Еди Шварц, които за съжаление умира преди да види  пиесата на сцена и режисьорът Веселин Бойдев.

Преди година пиесата печели наградата, именувана на писателя Стефан Чирпанлиев в литературния конкурс, който е част от Националния кукленотеатрален фестивал „Михаил Лъкатник“. С оживяването на постановката  на сцената преди няколко месеца  се заеха актьорите  Цветелина Николова, Ирина Шумелева, Пламена Пенчева Илияз Иляз и Димо Савов. Акробатичните фигури в спектакъла, изпълнени от актьорите, са под личното ръководство на Енчо Керязов, а хореографията е дело на треньора по скокове на батут Нина Недялкова.

Сценографрията и куклите в представлението са на съпругата на Симон Еди Шварц- Ханна Шварц, а музиката е на Милен Кукошаров. Ето и кой трябва да види този спектакъл.

ТУК

Be the first to comment

Leave a Reply