20.07.2024
20.07.2024
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Астория“

март 29/18:30

от Юра Зойфер

Сатиричната комедия „Астория” от Юра Зойфер се поставя за първи път в България.

Режисура: Валерия Минева

Превод: Ана Димова

Сценография: Михаела Трифонова

Музика: Петя Габрова

Плакат: Радослав Боор

Участват: Калин З фиров, Димитър Иванов – Мич, Вероника Йорданова – Тодорова, Илияз Иляз, Росен Караджов, Ванина Попова, Карина Борисова и Игор Коробоко

Какво ще ти струва, за да бъдеш признат и богат? Хупка, един скитник, който просто мечтае да презимува на топло, ще се сблъска челно с властта и парите, за да разбере, че понякога една лъжа може да съгради цял един нов свят, в който обаче истината няма да струва нищо, а лъжите ще започнат да се търсят от всички. Ще може ли Хупка да спре измамата или щом илюзията е красива, по-лесно е да живеем в нея!? Комедията „Астория” е като криво огледало насочено към обществото ни, което ни показва колко лесно можем да се оплетем в собствените си лъжи и до какво води алчността. Една необичайна сатира пълна с омични ситуации, в която приликата с настоящи лица и събития е напълно случайна, нали!?

Всъщност… може би! „Астория” звучи така актуална, че хуморът в текста на моменти истински нагарча.

Постановката е копродукция на Сдружение „Транзит” и Драматичен театър „Апостол Карамитев” – Димитровград.Турнето се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”

Детайли

Дата:
март 29
Час:
18:30

Be the first to comment

Leave a Reply

Be the first to comment

Leave a Reply