Warning: The magic method Hugeit_Slider::__sleep() must have public visibility in /home/ypuppet/public_html/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 262

Warning: The magic method Hugeit_Slider::__wakeup() must have public visibility in /home/ypuppet/public_html/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 264
Маша и Мечокът - yambolpuppet.com
20.07.2024
20.07.2024
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Маша и Мечокът

21.02.2021/11:00

По мотиви от руската народна приказка „Маша и Мечокът“

От Виктор Швембергер


Режисьор – Давид Бурман

 Асистент  режисьор – Ангел Попов

 Сценография и кукли – Мария Банова

 Музика – Димо Стоянов П.И.Ф.

Участват: Ангел Попов, Николета Милкова, Калина Баракова

Приказката ни учи на това, че човек винаги трябва да търси начин да излезе от трудни житейски ситуации, както прави и малката Маша, която надхитря Мечока.

Разбира се, приказният начин, по който Маша се завръща у дома, скрита в кош с пирожки на гърба на Мечока, е наивна абстракция. Но много по-важен е фактът, че момиченцето не се примирява с ролята си на прислужница в къщата на Мечока и намира изход от постигналата го беда. Във всяка ситуация трябва да търсим оптималното решение, да не губим кураж и да не се оплакваме от съдбата. Ето на какво тази приказка учи и децата, и възрастните.

Благодарение на въображението и импровизациите приказката ще завърши добре. Маша ще се върне жива и невредима при Баба и Дядо, а Мечокът ще получи своя урок, и ще започне да живее по нов начин.

Приказката е измислица, но в себе си носи намек за доброто поведение на хората.

Детайли

Дата:
21.02.2021
Час:
11:00

Място

КТ ”Г. Митев”

Be the first to comment

Leave a Reply

Be the first to comment

Leave a Reply